Leunen Schilderwerken

Leunen Schilderwerken is ontstaan in het jaar 1903. Peter Johannes Leunen heeft in die tijd zijn eigen schildersbedrijf opgericht. In die tijd was er in ieder dorp slechts een slager, bakker, loodgieter én een schilder. Materialen werden in de begin tijd nog door de schilder zelf vervaardigd. Iets dat tegenwoordig natuurlijk niet meer denkbaar is, aangezien massaproductie een stuk voordeliger is.
Leunen Schilder Arnhem

Klus- en schildersbedrijf in Arnhem

Het bedrijf werd rond 1925 overgenomen door zoon Peter Johannes de 2e. Waarna deze aan het einde van de jaren ’20, samen met de familie van Westervoort naar Arnhem verhuisde. Hier heeft het schildersbedrijf vervolgens verschillende eigenaren gehad, heeft het een aantal naamsveranderingen ondergaan en is het schildersbedrijf binnen Arnhem diverse malen verhuisd.

Leunen Schilderwerken terug naar Westervoort

In de jaren ’80 is uiteindelijk het bedrijf omgedoopt tot Leunen Schilderwerken en is het weer terug verhuisd naar Westervoort. Hier heeft in 1999 nog een grote verbouwing aan het pand plaatsgevonden, doordat de vraag naar spuitwerk sterk toenam. Tot op de dag van vandaag is Leunen de 4e met veel plezier werkzaam aan bedrijven terrein Het Ambacht in Westervoort en is Leunen Schilderwerken voor velen een opdrachtgever waar op gebouwd kan worden.